Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Copilul uita de foame și de părinți

Tot umblând Sfântul să afle locul cascadelor, a poposit într-o casă de creștin în satul ce se chema atunci Groșani. Și târziu, în noapte, numai ce auzi Sfântul pe copilul gazdei tocmai intrând în casă și spunând părinților că a aflat la Cascade porcii ce-i pierduse. De bucurie, Sfântul n-a încetat noaptea întreagă a se ruga mulțumind Domnului pentru descoperirea locului căutat.

Iar a doua zi l-a chemat pe copil și l-a întrebat cu deamănuntul despre Cascade. Apoi, luând încuviințare de la părinții lui și câteva merinde, au pornit împreună să vadă locul.

Și au umblat zile multe prin locurile acelea pe atunci pustii. Iar Sfântul nu înceta a se ruga, a posti și a mulțumi pentru un loc atât de potrivit pentru viața călugărească. Și voia cu tot dinadinsul să cerceteze bine toată împrejurimea.

Însă mâncarea se termină la o vreme, iar copilul începuse a tânji și după părinții săi și a suferi de foame. Atunci Sfântul se rugă îndelung și îi spuse copilului să-și spună piciorul peste piciorul lui. Și când a făcut copilul așa, toată foamea și tot dorul au pierit de parcă nici n-ar fi fost. Și sufletul a început să i se bucure iarăși împreună cu al acestui călugăr străin și neobosit.

Și au cutreierat multă vreme așa, fără altă mâncare decât împlinirea voii lui Dumnezeu. Și de câte ori copilul începea a flămânzi, Sfântul înnoia minunea de mai înainte. Până ce au cercetat locul din destul.

Articolul precedent: Lipsa de dragoste gonește binecuvântarea

Articolul următor: Vei călca peste șerpi și peste balauri

Publicitate
%d blogeri au apreciat: