Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Icoana Sfântului izvorăște mir

În data de 07.04.2015, când sărbătorim (după calendarul vechi, încă în uz în Macedonia) Buna Vestire a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, în biserica cu hramul Buna Vestire din Prilep, Mitropolitul de Prespa și Pelagonia ÎPS Petru, a slujit Sfânta Liturghie împreună Mitropolitul de Tetovo și Gostivar – ÎPS Iosif, Mitropolitul de Kumanovo și Osogovo – ÎPS Iosif, cu episcopul Clement al Heracleei și cu preotul paroh. În cadrul acesteia au făcut cunoscută minunea care s-a întâmplat cu icoana Sfântului Nicodim din Prilep.

Icoana Sfântului Nicodim din Prilep și Tismana a început să fie izvorască mir. Icoana este o copie a icoanei pictate în Școala de iconografie de la Zrze, de către monahul Tihon. Copia a fost făcută de citețul bisericii Buna Vestire, Stepan Todoroski. Mirul a fost observat pe data de 30.03.2015, iar de Florii a început să răspândească bună mireasmă – se formau câteva picături, care la început erau mici, dar în timp au crescut din ce în ce mai mult.

Aceasta este prima icoană a Preacuviosului Nicodim din Prilep și Tismana, care a izvorât mir în orașul Prilep. Vestea bună despre minunea icoanei a fost adusă credincioșilor la hramul bisericii de către Înaltpreasfințitul Mitropolit de Prespa și Pelagonia, ÎPS Petru. Imediat după Sfânta Liturghie, icoana a fost așezată în mijlocul bisericii , așa încât după preoți, credincioșii s-au putut închina înaintea ei.

Sursa: ЧУДО ВО ПРИЛЕП – МИРОТОЧИ ИКОНАТА НА СВ. НИКОДИМ ТИСМАНСКИ (ПРИЛЕПСКИ) (preminportal.com.mk)

Citiți și: Uleiul de la mormântul Sfântului e tămăduitor

Publicitate
%d blogeri au apreciat: