Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Mi se părea imposibil să iau nota de care aveam nevoie, dar Sfântul m-a ajutat

Mă numesc Roman, domicilez în orașul H.

În urmă cu o săptămână am venit la Sfânta Mănăstire Tismana, mai exact în data de duminică, 10 iulie 2022. Cu această ocazie m-am spovedit și am primit dezlegare pentru a mă împărtăși cu Sfânta Împărtășanie după trei zile de post. Acest fapt l-am îndeplinit, ținând post în zilele de miercuri, joi, vineri și inclusiv sâmbătă, împărtășindu-mă duminică 16 iulie. În data de 10 iulie 2022, când am participat la săvârșirea Sfintei Liturghii, m-am rugat intens, am scris și un Pomelnic în care mi-am trecut două mari dorințe care să mi se împlinească.

Dintre acestea, una din dorințe se referea la examenul de titularizare în învățământ. Mai exact m-am rugat să iau o notă mai mare de 7,00. Deși mi se părea imposibil să pot lua această notă, materia fiind foarte voluminoasă pentru profilul agronomic, pentru titularizarea profesorilor de agricultură, pregătirea pentru acest examen presupunând învățarea mai multor discipline complexe ca: agrochimie, pedologie, mașini agricole, fitotehnie etc., fapt care implică mult timp, energie intelectuală, studiu intens coroborat cu rezultatele foarte bune obținute în anii de facultate, care constituie substratul, baza, esența construcției specialistului inginer agronom ce tinde și vrea să devină profesor. 

Cu toate că de un an de zile sunt profesor de agricultură în baza unui examen pentru profesori suplinitori la care am luat nota 8,70, în anul 2021, am o vârstă destul de înaintată, mai exact 53 de ani, vârstă la care capacitatea de învățare este mai mică decât în tinerețe. În plus, în anii de facultate nu am excelat prin performanțe deosebite la învățătură având o medie generală de promovare a celor cinci ani de studiu de 8,23, și o medie de licență de 8,63.

Faptul despre care vreau să vă povestesc constă  că în data de azi, 19 iulie 2022, prima minune s-a îndeplinit. AM LUAT NOTA 7,40 LA PROBA SCRISĂ A EXAMENULUI DE TITULARIZARE! Pentru aceasta doresc să mulțumesc încă odată Sfântului Nicodim pentru îndeplinirea acestei dorințe pentru care m-am rugat, și de asemenea tuturor Prea Sfinților Părinți, Sfinților Monahi, Sfințitelor Maici de la acest Sfânt Locaș care au intermediat ca cererile mele din rugăciune să ajungă la Măritul Sfântul Mare Nicodim care s-a rugat la Bunul Dumnezeu, la Domnul nostru Mântuitorul Iisus Hristos, la Pururea Fecioară Maria Maica Lui Dumnezeu. Cu smerenie, mă rog să se împlinească și cea de-a doua dorință pe care am scris-o în Pomelnic.

Citiți și: Sfântul m-a ajutat la examen

Publicitate
%d blogeri au apreciat: