Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Sfântul a ajutat pentru călugăria mamei mele

Mama mea de mică a vrut să meargă la mănăstire. Bunica strângea alimente din sat și maicile de la o mănăstire de pe lângă București veneau cu carul cu boi și luau cele strânse, era foamete în țară!

Mama mea, copilă fiind, fugea după căruță s-o ia maicile la mănăstire și zicea: „Lasă-mă mamică să merg la mănăstire să mă fac măicuță!” „Ne omoară pe amândouă Ducu (tatăl lui mămița) că deja te-a arvunit pentru un băiat!”

Am plecat eu la mănăstire și mămița credea că mi-a povestit aceste lucruri și eu de aceea am plecat, în locul ei. Și se învinovățea pentru aceasta. Dar de fapt nu-mi spusese niciodată nimic din toate astea până să vin la mănăstire, a fost o alegere a mea! Venea mereu iarna la mănăstire și stătea mai mult timp, tricota câte ceva pentru măicuțe, o bucura mult să facă asta.

Eu am plecat în ascultare în Franța din 2005 și ea tot mai venea la mănăstire iarna.

În 2016 i-a apărut o umflătură la picior. Era un cancer limfatic. A mers la spital, apoi la Sfântul Nectarie la București și a vorbit cu maica stareță să o primească la mănăstire. Eu mi-am dat seama că mult nu mai are de trăit și mă rugasem Sfântului Nicodim s-o primească la mănăstire așa cum și-a dorit din copilărie să se facă măicuță.

Sfântul a mijlocit pentru aceasta și în Săptămâna Patimilor 2016 a fost călugărită cu numele Gherasima, cum și-a dorit și să înceapă numele cu „Ghe”, că Sfântul Gheorghe a fost ocrotitorul ei. După 10 zile, pe 9 mai 2016 a trecut la Domnul și ea a prins rădăcină la Tismana așa cum cânta tatăl meu: „La Tismana într-o grădinină mi-a prins dorul rădăcină”. Și mămița zicea că pentru mine cânta așa. Acum i-am amintit, că nu pentru mine cânta, ci pentru ea!

Domnul să-i odihnească pe amândoi!

Încă o rânduială de la Domnul: Mama care m-a născut și maica care m-a luat sub mantie la călugărie, maica Evloghia, sunt amândouă născute pe 19 septembrie. E o potrivire care m-a bucurat. Dumnezeului nostru slavă!

Citiți și: Alergam la toți sfinții, apoi mi-a venit un gând: Stau în casa Sfântului Nicodim!

Publicitate
%d blogeri au apreciat: