Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Sfântul Nicodim a binecuvântat strângerea de mărturii despre minunile săvârșite de el

Începusem cu câțiva ani în urmă această lucrare, de a strânge mărturii despre minunile săvârșite de Sfântul Nicodim. Dar, nici noi nu știm din ce motive, râvna noastră a slăbit, timiditatea închinătorilor i-a împiedicat pe cei mai mulți să ne relateze ceea ce au trăit.

(Unii și acum spun că preferă să păstreze taina întâlnirii cu Sfântul Nicodim pentru ei înșiși. Și le propunem să relateze totul fără multe detalii și sub acoperământul anonimatului. Dar le respectăm decizia, pentru că îi înțelegem. Noi înșine povestim doar o mică parte din ceea ce Sfântul face pentru noi.)

Și… lucrurile s-au oprit de la sine.

Cu puțin înainte de sărbătorile de iarnă, un gând a încolțit din senin: Ce-ar fi totuși, să reluăm ce am început? Ce ar fi să povestim măcar noi, fiicele lui duhovnicești, ceea ce știm? Poate ar prinde și cei mai de departe curaj?

În ziua prăznuirii Sfântului ideile pentru acest site erau deja legate și în scurt timp, parte din ele deja puse în practică într-un ritm care nu înceta să ne uimească. Și de către o persoană care, deși cunoscătoare într-ale calculatoarelor, totuși nu lucrase cu situri web niciodată. Sfântul ne grăbea parcă să împlinim lucrul.

În următoarele trei zile au venit pe adresa de email pe care „se așternuse praful” de mai bine de un an, două mărturii una după alta. A fost încă o încurajare și o încredințare că Sfântul își dă binecuvântarea.

Începeam Anul Nou cu peste douăzeci de mărturii. Ne-am dat seama că multe dintre noi avem ceva de povestit, despre noi înșine, despre obște sau despre alți credincioși.

Citiți și: Sfântul ne dă putere să-i slujim

Publicitate
%d blogeri au apreciat: