Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Voi nu mă cinstiți aici cum se cuvine

În urmă cu câțiva ani am sosit la Tismana cu 2 prietene. Venisem din Moldova pentru  a vizita mănăstirile din Oltenia. Din rânduiala bunului Dumnezeu, am rămas aici o săptămână, ajutându-le pe maici la diferite treburi, nemaiplecând pe la alte mănăstiri. Astfel, în sufletul meu se aprindea un foc mistuitor pentru Dulcele Mire Hristos, care ardea și mai mult după întoarcerea acasă. Mi-am făcut curaj. Mi-am luat actele și am plecat. Părinților nu le puteam spune atunci adevărul, nefiind de acord cu intenția mea.

La câteva zile, după ce le-am spus părinților că am plecat la mănăstire și că mă aflu la Tismana, o femeie credincioasă din satul vecin, care nu știa de plecarea mea la mănăstire, a visat un călugăr bătrân, frumos și blând zicându-i : „Voi nu mă cinstiți aici cum se cuvine.” „Dar cine ești tu?”, l-a întrebat femeia. „Eu sunt Sfântul Nicodim de la Tismana.” S-a trezit femeia speriată și primul lucru a fost să caute pe internet despre Sfântul Nicodim de la Tismana. Și într-adevăr era același cu bătrânul din vis.

Între timp părinții mei au venit pe la mănăstire, s-au liniștit văzându-mă bine și în siguranță aici în Lavra Sfantului Nicodim. La plecare le-am dăruit si o icoană a Sfântului.

Când a sosit ziua praznicului Sfîntului Nicodim, din 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, tata a dus icoana Sfantului la biserica satului spre închinare. Așa s-au petrecut lucrurile, încât în acea zi venise și femeia la biserică, iar când s-a închinat la icoana Sfântului Nicodim, și-a amintit de visul pe care l-a avut și în felul acesta a spus tuturor celor prezenți despre ce i-a spus Sfântul în vis. Cu toții s-au minunat și cu atât mai mare a fost bucuria părinților și a bunicilor.

Așa se face că Sfântul a fost, poate pentru prima dată, cinstit în mod deosebit și în bisericuța noastră, și a primit închinăciunile și rugăciunile tuturor consătenilor mei.

A fost și pentru mine, și pentru ai mei, o încredințare că Sfântul nu-mi va purta de grijă doar mie, acum că am intrat în obștea lui. Ci și alor mei, de aproape și de departe, tuturor.

De atunci și până în prezent, cu ajutorul lui Dumnezeu, și în biserica satului natal se face pomenirea Sfântului Nicodim, ocrotitorul și mijlocitorul nostru, dar și al tuturor celor care îl vor „cinsti cum se cuvine”.

Pentru rugăciunile Sfântului Nicodim cel Sfințit, Milostive Doamne, miluiește și mântuiește pe robii Tăi, Amin!

Citiți și: Cine ești? Sfântul Nicodim de la Tismana

Publicitate
%d blogeri au apreciat: